Kapitola 2

08.11.2015 14:40

Kapitola 2

Na druhý den se ve škole vůbec nedokázala soustředit, nemohla přestat myslet na mustanga a samozřejmě na Bety. Ve stáji se objevila jejich trenérka.  „Skupino, dnes přijde paní Setrová učit Kinga způsobům, tak jsme pojmenovali mustanga.“ Jary připravil čištění, sedlo a uzdu. Paní Setrová přišla ve tři a šla rovnou za Kingem. „ Ale, ale jaký krásný kůň stojí v takovém ohavném výběhu, nechtěl by ses podívat do stáje?“ King se na ní podíval a zvážil situaci. Na konec se přece jen odvážil přít, ale moc jí nevěřil. Anet chtěla pomoct, ale nemohla. „Bety, ten kůň je tak vysoký a tak krásný, co myslíš ty?“ Bety do ní trkla nosem a zařehtala. „Taky se ti líbí co?“ Ušklýbla se a pohladila ji po šíji. Když odešla ze stáje, Bety si lehla na bok a začala oddychovat něco se s ní dělo, ale ani ona sama nevěděla co. Aneta přišla domů a lehla si do postele, zazvonil ji mobil, a dozvěděla se zdrcující zprávu.

„ To nemůže být pravda, že ty si ze mě střílíš Jary?!“

„ Taky bych chtěl, aby to byla legrace, ale není.“                                                                                

„ Ale, ale… to nemůže být pravda, ona nemůže zemřít!“ řekla Anet se slzami v očích, „jestli ji chceš, naposledy vidět, přijeď zpátky, zatím ahoj.“ Anet tomu nemohla uvěřit, chvíli se od Bety vzdálí a ona dostane koliku. Anet probrečela celou noc, ještě že jsou prázdniny.

                                                                           ***

Druhý den zajde Anet za tátou do kuchyně „Tati.. já bych se tě chtěla na něco zeptat..“           

 „Ptej se, na co chceš.“

„ Jak se jmenovala moje maminka?“

„ No..ta se jmenovala Lea Setrová, proč?“

„ Protože je v jezdeckém klubu je paní co se taky jmenuje příjmením Setrová a.. zní to hloupě, ale..myslela jsem, protože se v ní úplně vidím, jestli to není ona, ale asi ne, tak zatím ahoj.“

„ Ahoj a drž se!“ popřál jí táta, když vycházela z domu. Když přišla do jezdeckého klubu, čekala jí neočekávaná změna.